Elbe 2
7908HB
HOOGEVEEN
tel. 0528-275361

ZZVV 2 is er niet in geslaagd om de goede herstart van de competitie, in de tweede wedstrijd van dit kalenderjaar, een goed vervolg te geven. Daar waar ZZVV zaterdag nog met 1-2 won op bezoek bij koploper DZOH, was De Weide afgelopen dinsdagavond een maatje te groot voor de Zuidwoldigers. Na negentig minuten voetballen stond er een, toch wel terechte, 2-0 eindstand op het scorebord.

In de eerste helft kreeg ZZVV maar moeilijk grip op de bewegelijke thuisploeg. De Weide had veelal de bal en probeerde telkens de snelle buitenspelers te bedienen in de diepte. Backs Kristiaan Adema en Olaf Westerbeek hadden hun handen vol aan de vlugge aanvallers van De Weide. Zelf kwam ZZVV niet tot nauwelijks aan voetballen toe. Via standaardsituaties en slordigheden van de thuisploeg werden de bezoekers voor het rustsignaal toch een aantal keer gevaarlijk.

Zo tikte Joël Huiskes een goed genomen vrije trap van Nick Vredenborg binnen en leek ZZVV tegen de verhouding in op voorsprong te komen. Het doelpunt werd echter afgekeurd vanwege buitenspel. Niet veel later kreeg spits Dave Padding een grote kans om de ploeg uit Zuidwolde alsnog op voorsprong te zetten. De spits leek echter te schrikken van de plotselinge kans, die ontstond na matig opbouwen bij De Weide, en wist de bal niet ver genoeg naar de hoek te plaatsen waardoor de goalie van de thuisploeg redden kon brengen.

Na rust schakelde De Weide direct een tandje bij en werden de ruimtes op het middenveld steeds groter. Daar profiteerde De Weide optimaal van. Een te slappe inspeelpass van Geers werd door de rechtermiddenvelder van De Weide onderschept, die op zijn beurt de snelle rechtsbuiten weg wist te sturen. Oog in oog met doelman Twan de Weerd maakte de buitenspeler geen fout: 1-0. Tien minuten later was de rechtsbuiten van De Weide wederom goud waard voor zijn ploeg. Zijn voorzet werd bij de eerste paal simpel binnen getikt door één van de andere Hoogeveense aanvallers: 2-0.

Na het tweede doelpunt van De Weide probeerde ZZVV iets meer druk vooruit te zetten en dat resulteerde al snel in een aantal kansjes. Huiskes raakte de paal en even later wist de ingevallen Julian Hoorn een grote kans niet om te zetten in een doelpunt. Na negentig minuten floot de arbiter van dienst af en moest ZZVV genoegen nemen met een terechte nederlaag. Aankomende zaterdag mag de ploeg van trainer Klaas Mijnheer en assistent Geert Bouwers direct gaan voor eerherstel. De beloftenploeg uit Zuidwolde gaat dan op bezoek bij ACV 3, dat slechts één punt minder heeft in de reserve eerste klasse.