7921BT
ZUIDWOLDE DR
tel. 0528-372535

Opstelling

Na een onnodige nederlaag vorige week tegen Urk 3 was het afgelopen zaterdag de taak aan ZZVV 2 om de drie punten in Zuidwolde te houden. In een thuiswedstrijd was Drachtster Boys 3 de tegenstander. Beide teams waren gebrand om de wedstrijd naar zich toe te trekken, maar ZZVV was degene die de rust bewaarde en de overhand had in de wedstrijd.

De eerste grote kans was dan ook voor ZZVV. Na een mooie hoge steekpass van Donny Schoemaker, was het opkomende back Kees Jan Tjeerdsma die de bal uit de lucht plukte en verwoestend uithaalde. De bal ketste echter op de kruising. Afleggen op de meegelopen spits Bram Otten was misschien een betere optie geweest.

Even later was het wel raak. Michael Ter Wal zette goed druk op de back, waardoor hij de bal wist te veroveren. De keeper was inmiddels ook uit zijn doel gekomen, maar tevergeefs. Zonder na te denken schoot Ter Wal vanuit een moeilijke hoek raak, waar het de verdediger van Drachtster Boys net niet lukte de bal voor de lijn weg te werken.

Zo’n tien minuten later viel de 2-0 en daarmee werd de voorsprong verder uitgebreid. Een speler van Drachtster Boys wou uit paniek de bal wegwerken uit het strafschopgebied. Echter zat zijn eigen arm hierbij in de weg. De Scheidsrechter had geen andere keus dan de bal op de stip te leggen, hoe ongelukkig het ook was. Michael ter Wal schoot de penalty met binnenkant voet prachtig in de linker kruising.

Met een goed gevoel en een mooie voorsprong zochten de mannen van trainer Klaas Mijnheer de kleedkamer op. Het was zaak om het goede spel vast te houden en niet te verslappen in de tweede helft. Drachtster Boys kwam met een aantal aanvallende wissels de kleedkamer uit en begonnen met nieuwe goede moed aan de tweede helft.

In de tweede helft werd er wat meer druk gezet door Drachtster Boys, waar ZZVV wat moeilijker mee om kon gaan. Echter tot grote kansen kwamen de gasten niet. Twan de Weerd wist enkele doelpogingen te voorkomen door goed opgesteld te staan.

Het was 10 minuten na rust dat zzvv de voorsprong verder wist uit te breiden tot 3-0. Michael ter Wal werd diep weggestuurd en wist goed het overzicht te houden. Hij gaf de bal hard laag voor op de meegelopen Randey Kuiper die de bal goed binnenschoot.

De 4-0 was bijna een kopie van de 3-0. Dit keer was het Ger Luuk Pol die de bal goed binnenschoot na een scherpe voorzet van Michael ter Wal.

Uiteindelijk viel er toch nog een treffer voor de gasten uit Drachten. Na onscherpte en onnodig veel kappen en draaien op het middenveld werd er balverlies geleden terwijl iedereen in een voorwaartse beweging was. Een speler van Drachtster Boys kon zijn medespeler met een steekpass tegenover keeper Twan de Weerd zetten en schoot de bal beheerst binnen.

Met deze overwinning weet ZZVV 2 de ongeslagen reeks thuiswedstrijden van dit seizoen voort te zetten. De komende twee zaterdagen staan er geen competitie wedstrijden in het verschiet en hebben de spelers van Klaas Mijnheer tijd om aan te herstellen van alle pijntjes en ongemakken. Daarna staat er wederom een thuiswedstrijd op het programma. Dit maal tegen Groen Geel 3 uit Groningen. ZZVV 2 zal er alles aan doen de ongeslagen reeks thuiswedstrijden een vervolg te geven.

Man van de wedstrijd: Michael ter Wal